Istoria blugilor

http://lemagdestendances.yahoo.fr/wp-content/uploads/2013/10/iStock_000012961920Medium-300x489.jpg

Blugii au devenit omniprezenţi în viaţa noastră de zi cu zi, fac parte aproape din orice eveniment al vieţii noastre şi sunt aproape la fel de universali ca micuţa rochie neagră. Dar, cine le cunoaşte fascinanta istorie?.. Despre asta haideţi să povestim astăzi!

Cine ar fi crezut că aceşti minunaţi pantaloni, purtaţi de femei, copii şi bprbaţi deopotrivă au peste 150 de ani?

Blugii, simbolul libertăţii individuale

Au descoperit cumva oamenii ţesătura rezistentă pentru o veşnicie?.. S-ar putea crede că da. În 1853, un oarecare Levis Strauss a părăsit Bavierre pentru a se muta cu traiul în California. Acolo, a descoperit într-o zi că minerii au nevoie de haine rezistente pentru lucrul în subteran. Pentru fabricarea acestora Strauss s-a gândit să folosească un anumit fel de material cunoscut doar în Franţa ( la Nimes), necunoscut însă pentru ceilalţi: denimul.

Prima pereche de blugi era în fapt doar o salopetă de jeans, cu prindere cu nasturi. Foarte curând însă designerii au folosit acest material pentru a crea blugii cunoscuţi astăzi şi au devenit îndrăgiţi, populari după ce au fost purtaţi de James Dean sau Marylin Monroe, Marlon Brando. De mare bon ton era să porţi o pereche de Levis 501; Cu croială dreaptă pentru bărbaţi, cu talie înaltă şi uşor evazaţi pentru femei, blugii reprezentau un simbol al libertăţii individuale şi o abolire a clişeelor sociale. Şi pentru că acest material miraculos era atât de iubit în varianta pantalonilor, de ce să nu se  fi făcut şi cămăşi de acest fel?.. Modelul cămăşii de blugi a devenit un fel de simbol al filmelor western, iar nasturii – capse au devenit de neînlocuit până astăzi pentru cămăşile de blugi.

Fiecare siluetă cu croiala ei

Puţin rock-n-roll pentru Elvis Presley, puţin hippie a la Janis Joplin, sau foarte glam a la Brigitte Bardot, blugii au căpătat stil şi culoare în dependenţă de perioadă şi au devenit mai mult decât o pereche de pantaloni. Sunt o adevărată piesă de cult, rezistentă timpului, care ne reprezintă în toate. Ca ceva natural, propriu nouă, blugii au devenit parte componentă ţinutelor zilnice, dar cu totul atemporală însă.

Blugii pot combinaţi, purtaţi cu orice: pantofi cu toc, balerini, baskeţi, pantofi cu platformă, imprimeuri, tot ce ne poate face feminină. Aceşti pantaloni se adaptează perfect oricăror tipuri de siluetă şi ne lasă loc pentru zeci de combinaţii frumoase, în fiecare zi altele, 365 de zile pe an!  Tu cu ce îi porţi astăzi? ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Acest articol a fost publicat în Hot Style & Hot Trends, La Redoute etc, Profita ACUM, Sfaturi, Stilistul Raspunde, Tinuta zilei, Tinute. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.